Lokacija

VARNOST NA STEZI
PRAVILNIK UPORABE MODELARSKE STEZE:

-Vsak modelar mora pred vklopom svojega oddajnika preveriti oddajne frekvence že prisotnih modelarjev na stezi.

-Ob prihodu na stezo vedno pripnite modelarsko magnetno izkaznico na za to predvideno mesto na modrem kontejnerju. Na izkaznico pripišite frekvenco, ki jo uporabljate. Brez pripete izkaznice ni dovoljeno letenje.

-Parkiranje vozil južneje od modrega kontejnerja ni dovoljeno.

-Prepovedano je vsakršno letenje severno od dovozne ceste oz. potoka, kot tudi nad nad ljudmi, nad parkiranimi avtomobili in okoliškimi hišami.

-Uporaba modelarske steze je dovoljena samo članom DMA Modra ptica. Nečlan lahko leti izključno samo kot gost v spremstvu vsaj enega člana, ki ga tudi seznani s pravili uporabe steze.

-Za varnost skrbijo vsi prisotni modelarji. Vsi uporabniki morajo imeti sklenjeno zavarovanje proti tretji osebi. Za kakršnokoli povzročeno škodo je odgovoren vask modelar sam.

-Vsak modelar mora med letenjem upoštevati tudi istočasno prisotnost in varnost drugih modelarjev na stezi. Kdor na novo vstopi na stezo in prične z letenjem, na to ustno opozori modelarje, ki trenutno že letijo na stezi.

-V primeru, da modelar ne spoštuje pravil, ga opozorimo. V primeru ponovne ali večkratne kršitve pravil, se mu prepove nadaljnja uporaba steze.

-V času aktivnosti modelov v zraku je prehod in hoja po modelarski stezi strogo prepovedana. Začetniki lahko letijo le pod nadzorom izkušenega pilota.

-Vsak modelar je dolžan za seboj počistiti in pobrati vse odpadke, ko zapusti stezo.

DMA Modra ptica