O nas

Smo modelarsko društvo, ustanovljeno leta 1975. Ukvarjamo se z izdelavo in pa seveda z letenjem radijsko vodenih plovil. To je zelo lep in atraktiven hobi, vendar pa iz finančnih razlogov in zahtevnosti na žalost ni vsem dostopen. Zato ponavadi v tem športu ostanejo samo najbolj zagnani in vztrajni, ki so pripravljeni žrtvovati nekaj časa in denarja za svoje letalne modele. Tako imamo zelo močno letalsko sekcijo, vedno več članov leti s helikopterji, poleg tega pa imamo v društvu tudi nekaj vidnejših avtomodelarjev, ki dosegajo lepe rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Število članov se spreminja, trenutno pa je v klubu okoli 50 članov. Vsi med seboj dobro sodelujemo. Večina članov je iz okolice Domžal, nekateri pa prihajajo tudi od dlje.

Od leta 2001 je predsednik kluba Gusti Ogrinec, ki uspešno vodi naše aktivnosti. V pomoč mu je 9 članski upravni odbor kluba, ki se redno sestaja vsako prvo sredo v mesecu. Dobivamo se v naših klubskih prostorih v Krajevni skupnosti Vir. Na sestanke so vedno vabljeni tudi vsi člani društva in vsi, ki jih naš hobi zanima.

Vse, ki ste navdušeni nad letalskim modelarstvom, pa ne veste, kako bi začeli, vabimo, da se nam pridružite in se včlanite v naš klub ter z nami izdelate svoj prvi model ter se naučite leteti. V tem športu je pač tako, da ni dobro začeti sam, saj se velikokrat pojavi kakšen problem, ki ga lažje, hitreje in tudi ceneje rešimo s skupnimi izkušnjami.

Lahko pa nas pridete zgolj obiskat na stezo v Krtino, ki se nahaja v lepem naravnem okolju in kjer nas najdete ob primernem vremenu predvsem ob vikendih, če pa čas dopušča, pa tudi med tednom.

Za več vpogleda v živahno dogajanje in številne aktualne debate priporočamo obisk spletnega foruma(povezavo najdete med hitrimi povezavami)

Kdor bi se želel včlaniti ali kaj povprašati lahko pošlje e-pošto na: dma.m.ptica@gmail.com